User Tools

Site Tools


saunaillat

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

saunaillat [2019/12/18 15:43]
tinusaurus created
saunaillat [2019/12/18 16:23] (current)
tinusaurus
Line 1: Line 1:
 **Saunaillat** **Saunaillat**
  
-Saunaillat ovat sitsien ohella tamperelaisten teekkareiden yleisimpiä tapahtumia. Tampereen teekkareiden omistuksessa on parin minuutin kävelymatkan päässä Hervannan kampuksesta sijaitseva teekkarisauna Mörrimöykky (lisää tietoa: https://​tampereenteekkarit.fi/​teekkarisauna/​),​ jossa riittää rentoa meininkiä lähes joka arki-ilta. Saunailtoja järjestävät kaikenlaiset toimijat.+Saunaillat ovat sitsien ohella tamperelaisten teekkareiden yleisimpiä tapahtumia. Tampereen teekkareiden omistuksessa on parin minuutin kävelymatkan päässä Hervannan kampuksesta sijaitseva teekkarisauna Mörrimöykky (lisää tietoa: https://​tampereenteekkarit.fi/​teekkarisauna/​),​ jossa riittää rentoa meininkiä lähes joka arki-ilta. Saunailtoja järjestävät kaikenlaiset toimijat, ja niillä on usein jonkinlainen teema. TiTe esimerkiksi järjestää vuosittain kaksi lukukauden avajaissaunaa,​ fuksisaunan orientaatioviikon aikana, herwantapelisaunan ja sitsien jatkoina toimivia saunailtoja,​ joissa saatetaan jatkaa itse sitsien teemaa.  
 + 
 +Huomaa, että saunaillan aikana ei ole mikään pakko käydä saunassa. Jotkut käyvät, toiset eivät. Suurin osa Mörrimöykystä on saunatilan ulkopuolista oleskelualuetta,​ jossa voi helposti viettää vaikka koko illan. 
 + 
 +Joidenkin saunailtojen aikana on käytössä myös palju. Paljua koskevat samat saunavuorot kuin saunatiloja. Miehet menevät paljuun miesten- tai sekavuorolla ja naiset naisten- tai sekavuorolla. Toisaalta terassilla, jonka alueella palju on, saa hengata vaikka ei olisikaan oma saunavuoro. Muista kuitenkin normaalit käyttäytymissäännöt äläkä esimerkiksi tuijottele paljuun menijöitä. 
 + 
 +Teekkareiden keskuudessa on käytäntönä,​ että saunailtoihin ovat alusta asti tervetulleita järjestävän tahon jäsenet ja yhdeksästä eteenpäin kaikki halukkaat opiskelijat. Tähän on poikkeuksia etenkin fuksien omilla saunoilla, mutta saat tietää saunakohtaiset aikataulut (ml. naisten/​miesten/​sekasaunavuorot) kun luet tapahtumajärjestäjän kirjoittaman tapahtumakuvauksen. Teekkarisaunan tapahtumiin osallistuminen on lähes aina ilmaista, rajoituksia on lähinnä vuosijuhlien jatkoilla.  
 + 
 +Useimmat saunaillat järjestetään teekkarisaunalla,​ mutta joitain poikkeuksia on. Esimerkiksi yritysten sponsoroimat saunaillat saattavat olla vuokratussa kattosaunassa jossain päin Tamperetta. Tällaisiin tapahtumiin järjestetään usein kuljetus Hervannan kampukselta. 
 + 
 +Yleisiä ohjeita saunailtaan:​ 
 + 
 +  * Tapahtumakuvauksissa näkee usein sirjainyhdistelmän "​OPM"​. Tämä tarkoittaa "Oma pullo/pyyhe mukaan",​ eli varaudu saunailtaan omilla virvokkeilla ja pyyhkeellä. 
 +  * ...mutta älä ota virvokkeita mukaan lasipulloissa. Etenkin itse saunatilassa ne ovat kokonaan kiellettyjä,​ koska vaikket itse olisi niin humalassa että pudottelisit esineitä, joku muu voi olla. Lisäksi vahinkoja sattuu. On sanomattakin selvää miksi lasinsiruja ei haluta paikkaan, jossa ihmiset kävelevät paljasjaloin. 
 +  * Noudata saunavuoroja ja muista, ettei muiden tuijottaminen ole kivaa. 
 +  * Saat olla saunassa alasti tai uima-asussa,​ ja niin saavat olla kaikki muutkin. Ihmisillä on lukemattomia syitä olla esiintymättä alasti. Jollakulla on pahoja arpia, toisella suolistoavanne ja kolmas on muuten vain ujo. Älä huomauttele ihmisille uimapuvun käytöstä,​ tämä aiheuttaa vain pahaa mieltä. 
 +  * Teekkarilaulujen laulaminen saunassa ja paljussa on yleistä. Liity rohkeasti mukaan lauluun, ketään ei kiinnosta millainen lauluääni sinulla on. Vältä keskustelua laulujen aikana – jos kaverin kanssa jää juttu kesken, voitte poistua hetkeksi saunan ulkopuolelle jatkamaan keskustelua. 
 +  * Älä mene ilman vaatteita yleiseen oleskelutilaan.
saunaillat.txt · Last modified: 2019/12/18 16:23 by tinusaurus